måndag 28 augusti 2017

Dags för ny partiledare

Det har varit några hektiska dagar inom politiken. Förra veckan gick några moderata kommunalråd ut och krävde vår partiledares avgång, detta följdes tätt av andra länsförbund som tog ställning och många valde att backa upp dessa avgångskrav. När det ena länsförbundet efter det andra valde att hänga på avgångskraven så blev situationen helt ohållbar. Media pressade såklart även på för att få ett ställningstagande från oss moderater i Gävleborg.

För mig är denna hantering helt fruktansvärd. Att på detta sätt göra myteri är något som jag starkt tar avstånd från. Vi i Gävleborgs länsförbund valde att ha den linje som vi alltid har haft d.v.s. vi står bakom den partiledare vi har tills dessa att en ny utses. Självklart har vi synpunkter på hur saker och ting har fungerat men vi väljer att kommunicera detta internt och inte via presskonferenser och media. Om partiledning eller valberedning hade ställt frågan om vad vi tycker så hade vi självklart sammankallat förbundsstyrelsen för att ta ställning i sakfrågan och förmedlat den internt, men vi sammankallar inte partiet för att Expressen eller annan media vill det.

Det som nu hände är inget unikt för oss moderater, se bara hur man hanterade Juholt och även hur nu liberalerna gör med Björklund. Även Centern försökte på liknande sätt när Annie var i ifrågasatt

Moderaternas problem sitter inte i en enskild politiker. Vi alla aktiva moderater har ett ansvar för de låga opinionssiffror vi har. Jag tror inte heller orsaken är det uttalande som gjordes om SD i våras. Jag tror däremot att en bidragande orsak är otydligheten i vårt politiska budskap. Jag har tjatat om vikten av att alltid falla tillbaks på värdering och utgå från dem men det är även viktigt att de politiska förslagen hänger ihop och att det finns en tydlig koppling till det samhällsproblem vi vill lösa.

Bildandet av Nya Moderaterna var ett sätt att förändra hur vi arbetar med politik. Vi måste hela tiden ompröva våra politiska förslag för att se vilka dagens lösningar är bäst för dagens och framtidens utmaningar. Man kan inte ha en politik som är framtagen för en annan tid och tro att dessa direkt går att applicera på de nya samhällsproblem som finns.

Vi moderater står nu inför en stor utmaning. Vi ska inte bara hitta en ny partiledare utan även fundera igenom vår strategi hur vi går vidare mot valet nästa år. Tyvärr så kommer nog partiledarfrågan ta en stor del av vår tid som kommer ta fokus från de verkliga problemen. Men vi i Gävleborg kommer göra allt vi kan för att klara av allt det som ska göras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar